preskoči na sadržaj
vijesti

DEKICA ZA SNOVE

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 17. 5. 2018. 10:22

Teatar Tirena u gostima

KAZALIŠNA PREDSTAVA # GENERACIJA

Koliko tehnologija kojoj su izloženi od malena utječe na kvalitetu i način života novih generacija? Ovom temom bavi se predstava # generacija kazališta Tirena. U utorak 15.5. gostovali su u našoj školi i izveli predstavu za učenike petih i sedmih razreda.

Fotografija preuzeta s http://www.tirena.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 15. 5. 2018. 19:57

Dani medijske pismenosti

Meštri na RTL-u na radionici Djeca upoznaju medije

S ciljem obilježavanja Dana medijske pismenosti skupina od 12 učenika naše škole u pratnji pedagoginje Irine Maljcov i profesorice Gordane Ljubas posjetila je 10.5.2018. RTL televiziju.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 11. 5. 2018. 09:25

Edukacija iz golfa

Golf klub Riverside Zagreb nudi učenicima naše škole dobi od 3.do 6.razreda mogućnost besplatne edukacije osnovama Golf sporta.
Ukoliko ste zainteresirani možete ispuniti pristupnicu na www.gkriversidezagreb.hr
 Za sve ostale informacije možete se obratiti trenerici Branki Biondić, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 9. 5. 2018. 14:21

PRIČE U SUMRAK

knjigoljupci iz petog a i šestog a razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 25. 4. 2018. 21:46

MLADI KOŠARKAŠI 5. U ZAGREBU

Odabrana  selekcija košarkaša naše škole(5. I 6.razredi) porazom u zadnjoj utakmici 4.kruga županijskog prvenstva završila je ovogodišnji nastup na školskom prvenstvu na odličnom 5.mjestu u konkurenciji svih zagrebačkih osnovnih škola. U zadnjoj utakmici protiv osnovne škole Savskog gaja, unatoč dobroj i borbenoj igri nismo uspjeli iznenaditi favoriziranu i najmoćniju školu u gradu ove godine. Osim u prvim minutama utakmice nismo se mogli oduprijeti starijim, višim,jačim i iskusnijim igračima suparničke škole i ostaje žal za propuštenom prilikom za ulazak u polufinale nesretno izgubljenom utakmicom protiv OŠ Borovje prošli tjedan. Ipak treba čestitati momcima na odličnom rezultatu i osvojenom 5. mjestu u gradu i činjenici da će polovica igrača koji su nastupili ove godine za školu u istoj konkurenciji igrati i sljedeće godine. Važno je napomenuti  da smo ovaj vikendi bili i oslabljeni neigranjem naša dva vrlo važna igrača Domagoja Šute i Domagoja Cara koji su igrali završnicu državnog prvenstva u svojim klubovima za igrače do 11 godina.

Za školu su nastupili: Andrić, Cigrovski, Brkan, Držanić,L.Surla, Petranović, Hrgović i Oslaković

 

Tekst napisao i sa ekipom tugovao, veselio se i živcirao: Hrvoje Đurak

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 25. 4. 2018. 13:58

DAN PLANETA ZEMLJE- 22. travnja

Dan planeta Zemlja obilježava se  na svim kontinentima u 150 zemalja svijeta. Naši su prvašići sa svojim učiteljicama crtali i pisali brojne poruke posvećene očuvanju i zaštiti okoliša. Osim riječi, krenuli su i u akciju. Posadili su šareno, proljetno cvijeće u povišene gredice koje  je napravio domar Drago . Iskoristio je stare žardinjere koje su nakon ove reciklažne proljetne akcije ponovno zamirisale i zasjale u punom sjaju. Ovom su akcijom pokazali da i male ruke, kad se slože, mogu pomoći u očuvanju i zaštiti naše jedine Zemlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 25. 4. 2018. 13:52

Finale Hippo natjecanja

Nakon školskog natjecanja na kojem je sudjelovalo pedesetak učenika naše škole a zatim i državnog natjecanja, održanog 24. ožujka u Križevcima, na kojem su sudjelovale prijavljene osnovne i srednje škole uglavnom iz sjeverozapadne Hrvatske, ponosno objavljujemo da se naša Lucija Stipić, učenica 6. a razreda, plasirala u završni krug medunarodnog natjecanja koje će se održati od 12. do 14. svibnja u Lido di Jesolo (Venecija, Italija).

U finalnom krugu Hippo natjecanja, poznavanje engleskog jezika provjeravat će se na različitim razinama ovisno o dobi učenika, a sastavnice testa su čitanje i slušanje s razumijevanjem, pisano izražavanje u okviru zadanog broja riječi te razgovor na engleskom jeziku. 

Naša meštrica Lucija Stipić natjecat će se na razini Hippo 3.

Svi finalisti Hippo natjecanja primit će međunarodno priznatu potvrdu o sudjelovanju, a najbolje i najuspješnije sudionike očekuju i vrijedne nagrade.

U nadi i želji za dobrim plasmanom... we are keeping our fingers crossed!

 

Izvješće sastavile učiteljice engleskog jezika Tea Sušac i Ana Domić Tunguz

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 25. 4. 2018. 13:49

35. Kross

I naša škola sudijelovala je na 35.krosu Sportskih novosti na bundeku.
Trčalo je 12 učenika/ca, od toga se može izdvojiti izvrsno 7 mj. Učenika Jure Đevenice u kategoriji M za 4 razrede i 25 mj. Roko Kusaković isto 4 razredi.
Hvala svim učenicima što su se odazvali i sudjelovali na velikom Zagrebačkom sportskom susretu
BRAVO ZA SVE
 
Treneric:Branka Biondić,prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 24. 4. 2018. 17:07

Dan otvorenih vrata 2018.

Bio je petak uoči Dana planeta Zemlje 20. travnja 2018.. Bili smo tu za vas, spremni i raspoloženi za druženje i neke nove priče, pjesme, slike, igre. Mjesto radnje je bila Osnovna škola Ivana Meštrovića, Ulica Martina Pušteka 1, Zagreb, a vrijeme radnje između 10 i 12, 14 i 16 te 17 i 19 sati. Vrata su bila otvorena. 

Već od ranih jutarnjih sati naši učenici, učiteljice i učitelj 1., 2. i 3. razreda pripremali su se otvoriti vrata svoje Škole i svojih učionica budućim prvašićima, svojim budućim prijateljima – gostima iz Dječjeg vrtića Jarun i Dječjeg vrtića Pipi Duga Čarapa. S njima su proveli puna dva sata u priči, pjesmi, plesu, šetnji, zajedničkoj igri, druženju i veselju.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 23. 4. 2018. 08:25

POBJEDA I PORAZ KOŠARKAŠA

U prva dva kola četvrtog kruga Prvenstva Grada Zagreba u košarci za dječake osnovnih škola (4.-6. razredi) učenici naše škole ostvarili su polovičan uspjeh, jednu pobjedu i jedan poraz. U prvoj utakmici protiv OŠ Kralja Tomislava krenuli smo pomalo uspavano sa dosta grešaka i nepotrebno izgubljenih lopti te smo protivničkoj ekipi, premda evidentno slabijoj od nas u svim segmentima igre, dozvolili da nam se približi na samo poen razlike. Srećom zadnju četvrtinu smo odigrali kako se od ove ekipe i očekuje, agresivno, vrlo čvrsto u obrani zatvarajući prilaze košu i s pravom realizacijom u napadu tako da smo mirno utakmicu priveli kraju pobjedom od 9 poena razlike. 

Drugu utakmicu igrali smo protiv OŠ Borovje, škole protiv koje smo tijesno izgubili u drugom krugu. Prvu i drugu četvrtinu smo odigrali vrlo dobro i kontrolirali rezultat, ali izlaskom Andrića u trećoj četvrtini izgubili smo na prodornosti i uvukla se nesigurnost. Ipak tricom Šute, pred sam kraj treće četvrtine, u zadnju dionicu smo ušli s poenom razlike. Pred sam kraj utakmice pri rezultatu 16:13 za protivnika, učinjena je velika sudačka greška, jedan sudac je dosudio prekršaj našem igraču, a drugi dodijelio loptu nama i utakmica se nastavila bez prekida, Šuto je iz vrlo teške pozicije pogodio, koš je priznat i trebao je izvesti slobodno bacanje za izjednačenje, no naknadnom reakcijom drugog suca i zapisničkog stola poništen nam je koš i dosuđena bacanja za protivnika. Psihološki slomljeni, nepravednom i neregularnom odlukom sudaca nismo se više uspjeli vratiti i utakmica je završila rezultatom 18:13 za OŠ Borovje. 

U subotu 21.4.2018. igramo zadnje kolo protiv možda i najbolje škole u Zagrebu OŠ Savski Gaj, ali nema sumnje da će momci dati sve od sebe u pokušaju da izbore polufinale.

Za školu su nastupili: Držanić, Brkan, Cigrovski, Andrić, Lulić, Šuto, HrgovićL. Surla, Car, Rede, Oslaković i Petranović.

Izvješće napisao: Hrvoje Đurak

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 19. 4. 2018. 12:03

Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić

U ponedjeljak, 16. travnja 2018. god. održan je književni susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić te predstavljanje njezine knjige Dom iza žice. Susretu su prisustvovali učenici sedmih razreda, nekoliko učenika osmih razreda te prof. hrvatskoga jezika Kristina Dilica i knjižničarka Natalija Stajić, a u organizaciji Naklade Ljevak. 

Jedna od popularnih književnica za mlade, predstavila je svoj roman Dom iza žice koji obrađuje društvenu tematiku nesređenih obiteljskih odnosa, maloljetničke delikvencije te život učenika osmog razreda koji nakon niza događanja završava u popravnom domu.

Učenici su pokazali zanimanje za knjigu koju su prethodno pročitali te uz razgovor sa spisateljicom saznali su kako je nastala inspiracija za ovaj roman i na koji način su nastali ostali njezini romani toliko omiljeni među mladima: Imaš fejs? Bacit ću ti kompjutor kroz prozor, Moja neprijateljica Ana, zbirka priča Baš kao Harry Potter.

Dragi učenici, još uvijek stignete pročitati knjigu Dom iza žice koji ima dovoljan broj primjeraka za  posudbu u knjižnici i doći na ponovni književni susret, ako ste ga ovog puta propustili, jer će autorica opet posjetiti našu školu za sve one koji nisu mogli sudjelovati u prvome susretu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 17. 4. 2018. 12:16

DAN OTVORENIH VRATA