preskoči na sadržaj
vijesti

DRŽAVNO NATJECANJE IZ DEBATE

Državno Natjecanje iz debate održalo se na Zoomu od 26. 11. do 28. 11. U KP formatu (natjecanju za osnovne škole) do finala su nakon županijskih natjecanja došle četiri ekipe: Visoka 1, Kozala 1, Kozala 2 i Meštri 1.

Našu ekipu čine Karlo Greguraš, prvi govornik, Ema Kovačević, druga govornica i Paula Barić, treća govornica.

U prvome kolu debatiralo se na tezu Djecu ne treba učiti da budu kompetitivna. Naša ekipa kao afirmacija izgubila je od ekipe Kozala 2. U drugome kolu kao negacija pobijedili smo ekipu Kozala 1 debatirajući na tezu Maloljetnike koji vrše cyberbulling treba kažnjavati jednako kao odrasle osobe i tako se plasirali u finale.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 29. 11. 2020. 18:39

Bist du fit in Deutsch? Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se od školske godine 2020./2021. u Osnovnoj školi Ivana Meštrovića kontinuirano provoditi vanjsko vrednovanje poznavanja njemačkog jezika. Učenicima polaznicima izborne nastave Njemačkog jezika pružit ćemo mogućnost polaganja ispita Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 i Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch u našoj školi. Ispiti odgovaraju prvom stupnju (A1), odnosno drugom stupnju (A2) šestostupanjske ljestvice kompetencija Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (https://europa.eu/europass/hr/common-european-framework-reference). Kao dokaz o znanju jezika, učenici će dobiti međunarodno priznati certifikat Goethe-Instituta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 19. 11. 2020. 16:10

Dabar 2020

I ove godine se u našoj školi održava međunarodno informatičko natjecanje Dabar. 
 
Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje kroz online izazove koji se sastoje od niza zanimljivih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja.
 
Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
S obzirom da je ova godina po mnogočemu posebna i ovogodišnji Dabar je poseban - sve će se održati online. 
 

Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

  1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
  2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
  3. KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda OŠ,
  4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i
  5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Na stranicama natjecanja možete pročitati Pravilnik natjecanja, pogledati zadatke iz prijašnjih godina te pronaći poveznicu na virtualnu učionicu PseudoDabar – osmišljenu za pripremanje učitelja i učenika za natjecanje Dabar.

Natjecanje se održava tijekom ovoga tjedna (od 9. do 13. studenog) na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

prema sljedećem rasporedu:

 
Razredna nastava
Utorak - 1. razredi
Srijeda - 4. razredi
Četvrtak - 3. razredi
Petak - 2. razredi
 
Predmetna nastava
Četvrtak 
- u 9 sati - 5. razredi
- u 15 sati - 6. razredi
Petak 
- u 9 sati - 7. razredi
- u 16 sati - 8. razredi
 
Razvijanje računalnoga razmišljanja njeguje pristup rješavanju problema kojim se razvijaju vještine logičkoga zaključivanja, modeliranja i apstrahiranja. Računalno razmišljanje univerzalna je vještina koja potiče preciznost i sustavnost, a može se primijeniti u različitim područjima i u svakodnevnome životu. Apstrakcija kao temeljni koncept računalnoga razmišljanja  omogućuje rad na složenim problemima razdvajajući ih u više jednostavnih problema.
 
Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, mogu se rješavati i bez informatičkog predznanja.

 Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 11. 11. 2020. 10:19

Oboji svijet

Oboji svijet bojama tolerancije

 

Mi kao razred, ove četiri godine koliko smo u školi, radimo sve kao jedna zajednica, poštujemo se i trudimo da nitko ne bude izostavljen. Prijavili smo se na natječaj da i drugi vide koliko je to važno.

Prvo smo dosta razgovarali o tome, a onda to pretvorili u stvarnost. Izradili smo mnoge slagalice jer slagalice su uvijek zabavne, a tako vježbamo mozak. Na drvene pločice smo nacrtali crteže i napisali poruke.

- Ta - da! - Tako su nastale slagalice koje smo odlučili predstaviti, a kasnije ih prodavati na štandu učeničke zadruge.

Ali najvažnija je poruka, a to je da poštujemo jedni druge, brinemo za druge, budemo svoji, veselimo se, družimo, budemo strpljivi i budemo dobri prijatelji.

 

 

Tekst je napisala učenica Sofia Božičević.

U projektu su sudjelovali učenici 4. d razreda OŠ Ivana Meštrovića iz Zagreba:

Dora Balen, Jan Beganović, Sofia Božičević, David Brtan, Eva Kuzmić, Katarina Ličko, Lucija Lukačić, Fran Radić i Kaja Zimšek.

Ime i prezime mentora: Jelena Čeko, učiteljica razredne nastave

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 10. 11. 2020. 17:44

Kazalište u školi

Kada mi ne možemo ići u kazalište, onda će kazalište doći k nama. Kako? Napravit ćemo svoju predstavu! Učenici 5. b i 5. d razreda u mjesecu rujnu i listopadu čitali su Ezopove basne. Zadatak im je bio da odaberu basnu koja im se naviše sviđa i da naprave kazališnu predstavu prema tekstu. Nije im bilo lako. Izrađivali su likove, pravili scenografiju, učili dijaloge. Jako su se trudili i trud im se isplatio! Ovo im je bilo novo i uzbudljivo iskustvo. Veselimo se njihovim novim kreativnim i zanimljivim radovima! Kako nam je bilo, možete pogledati u galeriji fotografija.

Željka Vlainić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 10. 11. 2020. 17:34

Klokan bez granica rezultati 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 28. 10. 2020. 12:54

Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje

Danas obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, te Vas ovim kratkim videom zelimo podsjetiti na važnost ovoga dana i kako smo ga kroz protekle godine obilježavali u našoj Školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 16. 10. 2020. 13:51

PRIČOFEST – FESTIVAL PRIPOVIJEDANJA BAJKI I PRIČA

Ove je godine 4. PRIČOFEST održan 15. 10. 2020. godine uz stroge epidemiološke mjere, ali to nije umanjilo uživanje u prekrasnim bajkama i pričama koje su pripovijedali učenici zagrebačkih škola. Naša je škola i ove godine sudjelovala na Pričofestu i te prezentirala i pričom, ali smo imali čast i voditi Festival. Učenica 6. a razreda, Gloria Petrović, sudjelovala je pripovijedanjem priče Božidara Prosenjaka, Kućni Ljubimci, a Fiona Petrović, učenica 8. d razreda, bila je voditeljica ovogodišnjeg Festivala. Posebna gošća, književnica Nada Zidar-Bogadi, svoju je priču snimila te je sudjelovala videom.

Bez obzira na epidemiološku situaciju, učenici su pokazali ljubav prema pripovijedanju, prezentirali ponosno svoju školu i svoj marljiv rad s mentorima. Nadamo se uspješnom Festivalu i iduće godine, a posebno se nadamo da neće biti ovako strogih mjera.

 

Kristina Dilica i Gordana Ljubas

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 16. 10. 2020. 09:12

Međužupanijsko debatno natjecanje

Međužupanijsko debatno natjecanje, koje je trebalo biti održano u ožujku 2020., postalo je prvi online debatni turnir. Da su vješti u debati i da se snalaze u svim formatima pokazalo je naših pet osmaša i jedna sad već srednjoškolka u četiri kola održana 9. i 10. listopada 2020. Sudionici su debatirali na tezu „Zdravstvene usluge trebale bi biti skuplje za osobe s nezdravim životnim navikama“. S tri pobjede i samo jednim porazom naše su ekipe ostvarile izvrstan rezultat. Meštri 1 (u sastavu Karlo Greguraš, Ema Kovačević i Paula Barić) osvojili su drugo mjesto, a Meštri 2 (u sastavu Eleonora Kalevski, Iva Burić, Lucija Kraljević) treće mjesto. Paula Barić proglašena je najboljom govornicom turnira!

Obje ekipe svojim su se rezultatom plasirale na državno natjecanje. Vjerujemo da će, bez obzira na formu u kojoj će se natjecanje održati, naši debatanti pokazati sve svoje vještine. Želimo im uspješan nastup na državnom natjecanju iz debate!

 

Voditeljice kluba: Gordana Ljubas i Irina Maljcov

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 15. 10. 2020. 16:33

Prvo kolo – jesenska MAT liga 2020./2021.

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Ove godine će se natjecati samo dvočlane ekipe

Učenici naše škole su sudjelovali i ove godine: iz nižih razreda (drugi, treći, četvrti razredi) 19 ekipa, a iz viših razreda (peti, šesti, sedmi i osmi razredi) 11 ekipa.

Natjecanje za niže razrede održano je 8. listopada (četvrtak) u školi, a za više razrede 10. listopada (subota) „online“.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 15. 10. 2020. 11:39

Radionice psihološkog centra TESA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

Psihološki centar TESA i ove godine nudi besplatan ciklus radionica jačanja komunikacijskih vještina i samopoštovanja za učenike viših razreda OŠ.

Radionice počinju u subotu 7.11.2020. godine. Detalji o radionicama, kao i prijavnica nalaze se  u privitku.

Prijavite se što prije jer je broj polaznika ograničen!

 

psihologinja

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 12. 10. 2020. 08:41

Mala škola rolanja

I ove subote uspješno provedena Mala škola rolanja sudjelovali su 2.razredi
 
Ove subote 26.09. 2020.po rasporedu su sljedeci razredi:
 
08.00- 8.40h  8.a
08:50- 9.30h  8 b
09:40- 10:20h 4d
10:30- 11:10h 4c
11:20- 12:00h 4b
12:10- 12:50h 4a
 

Obavezna kaciga

 
Evo malo slika od prethodne subote.
  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 25. 9. 2020. 10:01

VIKENDOM U SPORTSKE DVORANE


Idemo dalje sa malom školom rolanja.
Ove subote 19.09. 2020. na redu su sljedeći razredi:
 08.00- 8.40h 5.c
08:50- 9.30h 5d
09:40- 10:20h 2a
10:30- 11:10h 2b
11:20- 12:00h 2c
12:10- 12:50h 2d
Obavezno kaciga.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 17. 9. 2020. 12:04

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

prvi nastavni dan je ponedjeljak, 7.9.2020. godine.

Neparni razredi (3., 5. i 7.) prvi tjedan imaju nastavu ujutro. Parni razredi (4., 6. i 8.) prvi tjedan imaju nastavu popodne. Prvi i drugi razredi imaju uvijek nastavu ujutro. Molimo roditelje da ne dovoze djecu automobilima do škole.

Nastava će se odvijati po modelu A (svi su učenici u školi).

*Modeli i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalaze se u prilogu.

Učenici prvi nastavni dan dolaze prema sljedećem rasporedu (pogledati pod "opširnije"):

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 2. 9. 2020. 15:09

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA – PRVI NASTAVNI DAN Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

prvi nastavni dan je ponedjeljak, 7.9.2020. godine.

Učenici prvih razreda dolaze na glavni ulaz škole prema sljedećem rasporedu:

  • u 11,45 sati – 1. A razred (Martina Begić / Vesna Dolenec) 
  • u 12,30 sati – 1. B razred (Gabrijela Ladika / Tereza Gustin)
  • u 13,15 sati – 1. C razred (Mia Franković / Tamara Kalaba / Ana Vučičević)
  • u 14,00 sati – 1. D razred (Suzana Buntić / Ana Marija Đerek Kučko)

Razrednice će vas dočekati u navedeno vrijeme na ulazu u školu i tijekom kratkog sastanka (u blagovaoni) upoznati s organizacijom rada.

Sukladno novim preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (dokumenti u prilogu) s učenikom u pratnji može doći isključivo jedan roditelj.  

Molimo da roditelji imaju masku za lice i da se svi pridržavaju socijalne distance od 1,5 metar te ostalih preporučenih mjera.

Potrebno je ponijeti školsku torbu u koju ćete staviti udžbenike koje ćete preuzeti.

Veselimo se vašem dolasku i budućoj suradnji!

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 2. 9. 2020. 15:02

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Dragi učenici i roditelji,

sve obavijesti o organizaciji rada u novoj školskoj godini bit će objavljene najkasnije u srijedu (2. rujna) na web stranici škole.

#ostanimoodgovorni

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 27. 8. 2020. 12:45

Obavijest za roditelje i učenike

Za vas smo u "Kutku za roditelje" otvorili novu poveznicu "Stručna služba" na kojoj možete pratiti vijesti koje za vas objavljuje školska stručna služba.
Također, možete nas kontaktirati na e-mail:

irina.maljcov@skole.hr (pedagoginja) i

edita.ilijasevic@skole.hr (psihologinja).

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 30. 3. 2020. 10:28
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


 


Školska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec: STUDENI

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik studeni 2020.docx


Tražilica

Školske novine


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju