preskoči na sadržaj
Vijesti

Maškare u Meštroviću 28. veljače 2017.

   Dan kada imamo priliku postati tko god ili što god želimo. Onaj u kojem pokazujemo svoje drugo, maštovito, neobično, ludo i otkačeno lice... Na prvi pogled čini se kako je to dan kao i svaki drugi, ali nije...


Danas u Meštroviću obilježavamo „Maškare“. Dolaskom u školu sve je izgledalo kao i obično, no kako su počeli stizati prvi učenici, zapravo smo svi ispitivali – tko se krije iza maske? Što nam poručuje svojom maskom? Je li to neki omiljeni lik iz animiranog filma, neka ličnost koja ima značajnu ulogu u nečijem životu ili jednostavno zanimljiva maska? Pitanja su se rojila našim glavama, ali su počeli stizati i odgovori.

 

 

    Prije nego smo krenuli na zabavu pod maskama, morali smo se okrijepiti i zasladiti tradicionalnim fašničkim specijalitetom – krafnama! „Siti i napiti“ krenuli smo na zabavu godine!

 

    Prvašići su prvi imali priliku okupirati malu dvoranu u kojoj je organiziran ples i zabava maskiranih učenika i učiteljica/učitelja. Ulaskom u dvoranu dočekali su ih napuhani baloni koje su oni oduševljeno krenuli hvatati i poigravati se njima. No oni nisu tamo bili samo radi estetike. Učiteljice su se među sobom podijelile te krenule voditi program. Zahvaljujući profesorima informatike, imali smo na raspolaganju pravi razglas – baš kao i na priredbama! Mikrofon, mikseta, veliki CD player, zvučnici, projektor, sve kako i priliči zabavama. Učenici su na početku bili podijeljeni u parove te su između svojih glava stavili balone. Zadatak je bio plesati na zadanu glazbu pri čemu se balon pridržavao isključivo glavom, a nikako  rukama. Najuspješnijim parovima dodijeljene su diplome za „najčagera maskenbala“.

 

               Uspješno smo odradili čaganje s balonima i krenuli na sljedeću aktivnost. Poredali smo se u četiri kolone po razredima kako bi odradili „maskoštafetu“. Razrednici su bili suci koji su vodili računa o ispravnosti i poštivanju pravila štafete. Učenici su u parovima nosili balon do zadane linije, a po povratku trčali i predali štafetu sljedećem paru u koloni. U pozadini glazba, navijanje učenika, podrška, smijeh i radost. Sve je to davalo vjetar u leđa našim zamaskiranim natjecateljima. Na kraju je dvoranom odjeknuo vrisak i oduševljenje pobjedničke ekipe/razrednog odjela, a razrednici su preuzeli diplomu za osvojeno prvo mjesto u „maskoštafeti“.

         Razrednici su čitavo vrijeme brinuli o tome da učenici uživaju, lijepo se zabavljaju, sudjeluju i budu zadovoljni. Također je njihov zadatak bio dobro promotriti sve maskirane učenike i nominirati ih za „naj masku“. Odlučili smo iz svakog razreda odabrati po jednu najbolju masku, za što su učenici isto dobili diplome, koje su im razrednici dodijelili povratkom u učionice. Dok su pažljivo promatrali maske, morali su „okinuti“ i jedan „sebič“. Ipak je danas dan u kojem si možemo dozvoliti neobične stvari.

    Za kraj  su učenici bili raspoređeni  po dvorani i plesali su na zadanu koreografiju. U današnjem svijetu raspoloživih medija, omogućili smo učenicima projekciju plesa putem „Just dance“ koreografija koje su dostupne na youtube kanalu. Reproducirane su pjesme koje su hitovi današnjice, a učenici su svojim plesnim pokretima pokazali znanje o poznavanju pjesama. (Kad bi barem tako pamtili i pjesme iz glazbenog.) smiley

                                                       

       Rasplesani, crveni, puni radosti i veselja vratili smo se u učionice. Obzirom je maskenbal malo drugačiji dan od ostalih, nastavili smo i u učionicama u tome maskenbalskom tonu. Liječnici su pregledali rad srca i spremnost organizma za povratak radnim navikama jednog učenika. Pregledana osoba je u potpunosti spremna za sljedeće aktivnosti.

 

                                                

         U iščekivanju maskenbala sljedeće školske godine pozdravljaju vas mališani Meštri!

Izvješće sastavila: učiteljica Maja LadišićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marja Krstulić   datum: 6. 3. 2017.

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događajiŠkolska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec listopad!

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik listopad 2017 .docx


Tražilica

Školske novine


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju