2022-06-07 22:47:45

MALI MEŠTRI NA KOŠARKAŠKOM OLIMPU

U Vinkovcima je od 31.5. - 2.6. održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava petih i šestih razreda u košarci. Naša škola je predstavljala Grad Zagreb, nakon što smo se kroz teške kvalifikacije uspjeli izboriti za nastup među četiri najbolje škole u Hrvatskoj.

 

Pobjedama protiv prvaka regije zapad škole iz Crikvenice, plasirali smo se u finale gdje nas je čekala snažna i odlično posložena škola Mlina, najjače škole regije jug, tradicionalno jakih košarkaških ekipa. Suvereno i koncentrirano smo ušli u utakmicu, pokazali odlučnost, mirnoću i igračku zrelost, karakteristike po kojima smo bili prepoznatljivi kroz cijelo prvenstvo. Kako je utakmica odmicala, igrali smo sve bolje i mirno ušli u završnicu. Zahvaljujući sjajnoj igri naših stožernih igrača, T. Dacera, Šerifovića, Popovića i Jakića, svi igrači su dobili priliku u završnici, koju su odličnom igrom i iskoristili. Utakmica je u konačnici završila našom uvjerljivom pobjedom, makar su momci uložili i zadnji atom snage i ginuli za svaku loptu, što im se rezultatski i vratilo.

Više nego zasluženo, ova sjajna generacija izdominirala je košarkaškom kartom Hrvatske i donijela dugo željeni trofej u vitrine naše škole. Kulminacija je to sjajnih košarkaških ekipa naše škole, koje su nas godinama prezentirale, te smo postali prepoznatljivi po odličnim igračima i ekipama.

Zahvaljujemo se roditeljima, učenicima, učiteljima, ravnatelju i svim ostalima koji su vjerovali u nas i u san da ćemo jednom stvarno postati Prvaci Hrvatske. Taj trenutak je konačno došao i momci mogu uživati u njemu. Dječaci koji su iskovali zlato su: T. Dacer(kap.), Roko Popović, Teo Šerifović, Mislav Jakić, Andrija Petar Domljan, Marin Dacer, Marko Jurič, David Šopar, Zvone Dacer, Nino Čuka, Roko Horvat i Nikola Matejčić.

Hvala svima!!!!

Prof. Hrvoje Đurak

Klikom na sliku otvara se cijeli album i video dočeka naših prvaka.


Osnovna škola Ivana Meštrovića Zagreb