preskoči na sadržaj
Događanja u knjižnici u školskoj godini 2018./19.

Književni susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić 

 

U srijedu, 28. studenog 2018. god. održan je književni susret u sklopu nastave lektire 8. b razreda s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić. Učenici su pročitali i sa spisateljicom razgovarali o knjizi Moja neprijateljica Ana, ali i o problemu anoreksije među mladima. Susretu su prisustvovale učiteljica hrvatskoga jezika Kristina Dilica i knjižničarka Natalija Stajić, a u organizaciji Naklade Ljevak. 

Knjižnični odgoj i obrazovanje

 Korištenje enciklopedije, rječnika i leksikona

Učenicima trećih razreda je tijekom mjeseca listopada i studenog održan nastavni sat u školskoj knjižnici. Učenici su upoznali različite  načine pretraživanja na određenu temu, kroz kazalo encikopedije, autore su tražili u leksikonu te nepoznate riječi u rječniku. Na kraju sata znanje se vrednovalo kroz timsku igru asocijacije. 

preuzeto sa stranice koja koristi licencu za objavu

 

Knjižnični odgoj i obrazovanje 

Upoznavanje s radom školske knjižnice

Učenici prvih razreda su u Mjesecu hrvatske knjige, tijekom listopada upoznali školsku knjižnicu, dobili članske iskaznice, posudili slikovnice, a nakon čitanja priče Miš u knjižnici izradili su šarene straničnike.

Događanja u knjižnici u školskoj godini 2017./18.

 Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Mrežni katalozi

U mjesecu ožujku 2018. god. učenicima 7.b razreda održan je praktičan nastavni sat o Univerzalnoj decimalnoj kvalifikaciji


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Bajka i basna

U mjesecu ožujku 2018. god. učenici 2.a i 2.b razreda odslušali su nastavni sat na temu razlikovanje bajke i basne, prepoznali su karakterne osobine pozitivnih i negativnih likova u bajkama i opisali ljudske osobine u likovima životinja, stvari ili pojava te uočili pouku priče.  Sat je završio nagradnim kvizom uz timski rad.

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Referentna zbirka

U mjesecu ožujku 2018. god. učenici 4.b i 4.c razreda odslušali su nastavni sat na temu Referentna zbirka i naučili su imenovati što spada u referentnu zbirku i koristiti se njome uz  timski rad pretraživali su internetske izvore znanja i odgovarali na pitanja kroz kviz Kahoot.

 

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Korištenje enciklopedije

U mjesecu veljači 2018. god. učenici trećih razreda naučili su se koristiti enciklopedijama pomoću sadržaja i kazala, kroz skupni rad rješavali su zadatke, a na kraju je bila nagradna igra asocijacije ukojoj je najbolja grupa osvojila slatku nagradu.

 


Božićna bajka u knjižnici

Učenici prvih razreda su na dan prije Badnjaka 2017. god. u knjižnici škole slušali priču Nade Iveljić: Božićna bajka uz animaciju kroz vintage ilustracije koje dočaravaju ugođaj božićnih blagdana te prate događaje kroz priču.

Uz tihu božićnu glazbu, mirisne svijeće, počastili smo se božićnim keksima.

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Predstavljanje školske knjižnice prvašićima

U mjesecu prosincu 2017. godine prvašići su prvi puta bili u posjeti našoj školskoj knjižnici i tom prilikom su upoznali pravila posudbe uz čitanje priče Miš u knjižnici.

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događajiŠkolska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec prosinac

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik prosinac 2018.docx


TražilicaŠkolske novine

 

 


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju