preskoči na sadržaj
vijesti

Sudjelovanje na konferenciji

Konferencija Forum za škole – učiti za promjene, učiti za budućnost

 

I kad nastavna godina završi, naši učenici i učitelji i dalje su vrijedni.

„Forum za škole – učiti za promjene, učiti za budućnost“ naziv je konferencije Foruma za slobodu odgoja koja se održala 5. i 6. srpnja 2022. u Zagrebu. Našu školu i aktivnosti u međunarodnom projektu "Pokreni promjenu" (Start the change) gdje smo bili škola partner predstavili su učenici Josip Kovač i Lana Perša iz 6. a, Matija Dukić iz 7. d, bivša učenica Ema Kovačević te profesorice Aelita Jurak i Gordana Ljubas i pedagoginja Irina Maljcov.

Naša Ema uz znanstvenike dr. sc. Mladena Domazeta, dr. sc. Dejanu Bouillet, dr. sc. Teu Pavin Ivanec i Marija Bajkušu iz FSO-a bila je i sudionica prvoga panela: Inkluzivna, sretna, demokratska, održiva i suvremena škola – mogućnosti i izazovi. Forumova vizija škole je ona koja je podređena dobrobiti učenika, koja omogućava učenicima da ostvare svoje obrazovne ciljeve i da razviju svoje potencijale, odgaja ih za ljudsko dostojanstvo i jednakost svih ljudskih bića u svoj svojoj različitosti. To je škola koja usađuje dužnost suprotstavljanja zlu i nasilju te je mjesto slobode, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 7. 7. 2022. 11:50

Sportski susreti sa osmašicama i osmašima

Tradicionalno, zadnje dane nastave, najbolji sportaši i sportašice naše škole odigrali su prijateljske utakmice protiv učiteljica i učitelja u odbojci, košarci i nogometu.

Učenici su pokazali dopadljivu i raznovrsnu igru u svim sportovima, te se lako obračunali sa učiteljima, što nas nije iznenadilo s obzirom na rezultate koje su postigli na županijskim i poluzavršnim školskim natjecanjima.

Posebno se dojmio Šuto u košarci, Surla u odbojci, te Tin Banjac u nogometu. U susretima između učiteljica i učenica mečevi su bili puno napetiji i zbog sjajnog otpora učiteljica i zanimljiviji. U odbojci i nogometu tijesno su slavile učenice, dok je u košarci pobjeda pripala učiteljicama. Čestitamo svim sudionicima natjecanja i nadamo se da ćemo tu tradiciju nastaviti i sa slijedećim generacijama.

Hvala na sudjelovanju svima!
 
Prof. Hrvoje Đurak
 
Neke on fotografija možete vidjeti klikom na sliku.
 
Sportski susreti sa osmašicama i osmašima - MyAlbum   :: opširnije :: 


objavio: Vesna Lončarić  datum: 28. 6. 2022. 21:03

7. razredi na Krku

U petak, 17.6. naši su sedmaši konačno ostvarili mogućnost putovanja na otok Krk. Posjetili smo Krk,  Frankopanski kaštel, a potom ručali u restoranu u Baškoj. Učenici su se osvježili u moru i iskoristili  slobodno vrijeme, a nakon toga smo u crkvi sv. Lucije saznali sve što dotad nismo znali o Bašćanskoj  ploči. Bilo nam je veoma lijepo i zabavno! 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 27. 6. 2022. 10:04

6. razredi na Krku

Nakon dvije i pol godine pandemije naši šesti razredi ostvarili su svoje prvo putovanje u predmetnoj nastavi i posjetili otok Krk. Posjetili smo franjevački samostan na otoku Krku, vidjeli crkvu sv. Lucije te potražili osvježenje u našem prekrasnom  moru,  a nakon toga osvježili smo se sladoledom. Bilo nam je lijepo, zabavno i poučno!

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 27. 6. 2022. 10:01

Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Škola u prirodi - MyAlbum

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 20. 6. 2022. 12:38

Projekt 3 – 2 – 1 Moja NAJ knjiga

ČITAJTE ZAGORKU!

Za sudjelovanje u projektu 3 – 2 – 1 Moja NAJ knjiga učenica Veronika Brigić iz 5. a snimila je svoju videonajavu za čitanje knjige Tajna Krvavog mosta iz serijala Grička vještica Marije Jurić Zagorke.

Vjerujemo da će vas Veronikin video potaknuti na čitanje što je bio i cilj projekta.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 20. 6. 2022. 12:29

VIKENDOM U SPORTSKE DVORANE

Naša škola aktivna je na svim sportskim granama. Tako smo ove nedjelje 12.6. 2022.sudjelovali na Rolerskoj ligi u organizaciji Hrvatskog Koturaljkaškog saveza, na karting centru Špansko.
Sudjelovali smo u dvije kategorije i osvojili dva prva mjesta.
Učenice koje su predstavljale našu školu su Petra Kvesić, Sara Brajković, Bruna Pavić i Matea Brajković.
A Zlatne su nam Sara i Matea Brajković svaka u svojoj kategoriji.
Drugi dio lige je u 10mj. 
Do tada..
BRAVO ZA NAŠE UČENICE!!

VIKENDOM U SPORTSKE DVORANE - MyAlbum

Trenerica: Branka Biondić,prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 15. 6. 2022. 08:11

Dan sporta

Nakon dvije godine pauze, u petak 27.5. u našoj školi je ponovno održan Dan sporta, tradicionalna manifestacija, promocija sporta, zdravlja i aktivnog života učenika naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Lončarić  datum: 12. 6. 2022. 10:19

MALI MEŠTRI NA KOŠARKAŠKOM OLIMPU

U Vinkovcima je od 31.5. - 2.6. održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava petih i šestih razreda u košarci. Naša škola je predstavljala Grad Zagreb, nakon što smo se kroz teške kvalifikacije uspjeli izboriti za nastup među četiri najbolje škole u Hrvatskoj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Lončarić  datum: 7. 6. 2022. 22:47

DAMJAN DOMINKOVIĆ i LUCIJA MATIĆ – učenici generacije!!

Na natječaj za izbor učenice i učenika generacije javilo se petero učenika. Uvidom u priloženu dokumentaciju učenica i učenika te glasanjem članova razrednih vijeća osmih razreda izabrani su učenica i učenik generacije šk. god. 2021./2022.: učenik generacije Damjan Dominković, 8. c, učenica generacije Lucija Matić, 8. c!

Čestitamo učenicima generacije!

Izborno povjerenstvo

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Cvitković  datum: 7. 6. 2022. 14:41

Sportska subota

Dragi učenici naše škole,
I ove subote 04.06.2022. u 9.00 sati dolazi nam trener i sudac iz Koturaljkaškog saveza Hrvatske, Luka Markić. Na velikom nogometnom igralištu naše škole pokazivat će nam metodiku rolanja i neke od specifičnih tehnika brzog rolanja za učenike koji već samostalno rolaju.
Role i kaciga su obavezne.
Pozvani su svi učenici od 1. do 8. razreda.
Ostale aktivnosti odvijat će se isto standardno po rasporedu: 

08:30h 1.i 2. razredi, 09:20h 3.i 4. razredi.
Vidimo se!
Trenerica Branka Biondić