preskoči na sadržaj
vijesti

ORGANIZACIJA RADA OD 11. SVIBNJA 2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

nakon prikupljenih informacija o učenicima koji će pohađati nastavu, izrađen je plan rada od ponedjeljka 11. svibnja.

Prema uputama HZJZ u jednoj skupini (razredu) može boraviti najviše 9 učenika i 1 učitelj. Potrebno je održavati fizički razmak (2 metra) kada je god to moguće. Skupine formirane za početak rada ostaju u istom sastavu sljedeća 2 tjedna (do 25. svibnja) te nije moguće naknadno uključivanje učenika.

Sve skupine (formirani razredi) boraviti će u prizemlju u starom dijelu škole (nacrt u prilogu).

Dodatne informacije pogledajte pod „opširnije“.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 7. 5. 2020. 11:44

Povratak u školu od 11. 5. 2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,
prema Uputi za vrtiće i škole HZJZ (u prilogu), te Preporuci MZO o organizaciji rada u školi (u prilogu), molimo da ispunite izjavu koju ćete tijekom današnjeg dana (4. 5. 2020.) zaprimiti od razrednika te obavezno povratno javite razredniku/ci najkasnije do srijede 6. travnja 2020. godine do 10:00 sati hoće li vaše dijete pohađati nastavu u školi od 11. svibnja 2020. godine.

Napominjemo da oni roditelji, čija djeca neće dolaziti u školu, nastavljaju s nastavom na daljinu i ne potpisuju navedenu izjavu.

Nastava engleskoga jezika i vjeronauka odvijat će se i dalje online za sve učenike.

Na temelju vaših povratnih informacija škola će izraditi Provedbeni plan otvaranja škole o kojem će vas izvjestiti razrednici (do četvrtka 7. 5. 2020.), a isti ćemo objaviti i na mrežnoj stranici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 4. 5. 2020. 13:41

Rezultati ankete - roditelji učenika predmetne nastave Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,
u prilogu se nalaze rezultati upitnika za roditelje učenika predmetne nastave naše škole na temu nastave na daljinu. Još jednom hvala svima na izdvojenom vremenu i sudjelovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 20. 4. 2020. 12:44

Anonimna anketa o nastavi na daljinu

Poštovani roditelji učenika viših razreda,

pozivamo vas da ispunite kratku anonimnu anketu o vašim iskustvima i zapažanjima o učenju na daljinu.

Anketi možete pristupiti na ovoj poveznici:

Nastava na daljinu - anketa

CIlj anketiranja nam je unaprijediti proces učenja na daljinu temeljem vaših odgovora.

Hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 16. 4. 2020. 09:25

Obavijest za učenike i roditelje

Dragi učenici i roditelji,

podsjećamo da učenici svakodnevno tijekom dana na objavu razrednika moraju klinuti LIKE i time potvrditi prisutnost u virtualnoj učionici. Ako to ne učine, razrednici će u e-dnevnik upisati izostanak koji roditelj treba opravdati. Također, učenici prate školski raspored te dnevno trebaju pratiti obavijesti na onim kanalima koje taj dan imaju po rasporedu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je Preporuku za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu, a s čijom primjenom započinjemo 14. 4. 2020. godine.

S obzirom na izvanredno stanje i drugačije okolnosti učenja, u prvom planu će biti dobrobit  učenika, nastojat će se vrednovati bitni sadržaji, vrednovanje se neće oslanjati samo na poznavanje sadržaja kao glavnog pokazatelja znanja, već i na aktivnost učenika u izvršavanju svojih obaveza. Moguće je provesti i pisane provjere znanja, no nastojat će se smanjiti njihov broj, a usmena ispitivanja će se (osim iznimno) moći provoditi u višim razredima i to prvenstveno u predmetima koji se održavaju 3 i 4 sata tjedno.

Ono što će se svakako vrednovati u svim predmetima razredne i predmetne nastave je aktivnost učenika u izvršavanju obaveza te jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka te će tako svi učenici dobiti barem dvije ocjene do kraja nastavne godine.

Dakle, potrebno je aktivno pratiti virtualne učionice gdje će učitelji postavljati nastavne sadržaje te obavještavati učenike o provjerama znanja (pisane provjere i/ili složeniji zadatci) uz koje će učitelji naznačiti kriterije vrednovanja i termine izvršavanja.

Povratne informacije o učenikovom napredovanju roditelji mogu pratiti u e-Dnevniku kroz rubriku Bilješke.

S obzirom na izvanrednu situaciju, roditelji u ovom trenutku više nego ikad trebaju biti uključeni u rad škole, a MZO roditeljima naznačuje kako je važno da djetetu osiguraju i odrede vrijeme za učenje, potiču na samostalno izvršavanje zadataka te da se usmjere ne pomoć djetetu, ali nikako da se angažiraju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Smjernice za roditelje pogledajte pod opširnije ili na web stranici Škole za život: https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/

Zaključno, u ovakvim izvanrednim uvjetima, odluke se donose sukladno preporukama stručnjaka i epidemiološkoj situaciji te uslijed promjena okolnosti možemo očekivati i promjene nekih odluka, ali naglašavamo da one sigurno neće biti donesene na štetu učenika ili njihovih mogućnosti za nastavak obrazovanja. U tom duhu, molimo vas za strpljenje te zahvaljujemo na dosadašnjoj i budućoj suradnji!

                                                                                   Milivoj Magerl, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 14. 4. 2020. 13:17

NASTAVA NA DALJINU

Dragi učenici i roditelji,

krećemo zajedno i u treći tjedan nastave na daljinu.

Posljednja dva tjedna bila su izuzetno teška i izazovna, ne samo zbog “prebacivanja” nastave iz škole u vaše domove i virtualno okruženje. Uz nastavu na daljinu, iz dana u dan se suočavamo i sa sve strožim mjerama Stožera za civilnu zaštitu s ciljem suzbijanja epidemije koronavirusa i polako učimo živjeti u izolaciji. Potres koji nas je zadesio 22. ožujka doprinio je još većoj nesigurnosti, brizi i osjećaju straha. Sve to ostavlja brojne posljedice na sve nas i svjesni smo trenutne situacije i okolnosti u kojima se odvija nastava. Stoga vam zahvaljujemo na strpljenju, podršci i razumijevanju i čestitamo učenicima koji su se uspješno prijavili u svoje virtualne učionice, trude se i svakodnevno napreduju u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Tijekom protekla dva tjedna učitelji su ulagali velike napore da nastavu iz škole “prebace” u virtualno okruženje što kvalitetnije i uspješnije. Redovito s učenicima dijele sadržaje koji im mogu pomoći da se lakše snađu u trenutnoj situaciji. Zaprimili smo i velik broj povratnih informacija od vas o provedbi nastave na daljinu. Uzimajući u obzir naše dosadašnje iskustvo te vaše povratne informacije, sastavili smo upute i smjernice za rad tijekom nastave na daljinu (s kojima su upoznati i učenici putem virtualnih učionica). Nadamo se da će vam pomoći i olakšati snalaženje u online okruženju.

 

UPUTE I SMJERNICE

  1. Učenici trebaju pratiti školski raspored. Znači da npr. danas (ponedjeljak, 30. ožujka), neparni razredi prate raspored za ponedjeljak za jutarnju smjenu, a parni za popodnevnu. Učenici moraju provjeriti ima li novih sadržaja na kanalima predmeta koje danas imaju po rasporedu! To ne znači da moraju biti online u vrijeme kada bi im redovno bila nastava (npr. popodnevna smjena od 14 do 18.20 sati) već samo da prate kanale predmeta koje bi imali taj dan u vrijeme kada im najviše odgovara.

 

  1. Nove materijale/zadatke učitelji će postavljati na kanal svog predmeta dan prije (najkasnije do 20 sati) ili ujutro (do 9 sati) za taj dan. Zbog zagušenosti sustava i ograničenja same aplikacije, nažalost nije moguće da svi učitelji postavljaju materijale u isto, točno određeno vrijeme, na dan kada učenici po rasporedu imaju taj predmet.  Učenici svaki dan, nakon prijave u aplikaciju Teams, pregledavaju kanale onih predmeta koje taj dan imaju po rasporedu.

 

  1. Svaki predmetni učitelj jasno je istaknuo učenicima trebaju li pratiti sadržaje koje objavljuje MZO ili samo ono što on objavljuje u aplikaciji Teams.

 

  1. Razrednici će svako jutro (između 8 i 10 sati, ovisno i o smjeni i funkcioniranju aplikacije Teams) postaviti objavu u virtualnu učionicu svog razreda, a zadatak svakog učenika je da klikom na Like potvrdi prisutnost u virtualnoj učionici. Učenik mora potvrditi prisutnost u toku dana. Objava razrednika može glasiti npr. ovako: "Praćenje prisutnosti učenika u virtualnoj učionici na dan X.Y.2020.” – učenik mora kliknuti Like na objavu kako bi razrednik zabilježio prisustvo na nastavi za taj dan. Ako učenik tijekom dana ne klikne Like na objavu, a nije obavijestio razrednika o tehničkim problemima, razrednik sljedeći dan upisuje izostanak u e-dnevnik što roditelj mora opravdati.

 

  1. Učenici koji su se pridružili svom virtualnom razredu te posjeduju računalo ili tablet, imaju pristup internetu i ne iskazuju tehničke poteškoće, a sporadično sudjeluju u nastavi na daljinu ili uopće ne sudjeluju, biti će upozoreni od strane razrednika na izvršavanje svojih obveza. Ako učenik i nakon upozorenja ne sudjeluje i ne izvršava zadatke, razrednik će kontaktirati roditelje. Ako niti to ne dovede do aktivnijeg sudjelovanja učenika, razrednik će obavjestiti stručnu službu i ravnatelja koji će dalje postupati prema uputama Ministarstva. 

 

  1. Učitelji su svakodnevno dostupni učenicima za pitanja, nedoumice, pojašnjenja zadataka i sl. putem chata/čavrljanja u virtualnim učionicama (ili drugim načinima, u dogovoru s učenicima). U jutarnjoj smjeni učitelji su dostupni od 8 do 11 sati, a u popodnevnoj smjeni od 11 do 14 sati.

 

Pred nama je još puno izazova. Nemojte očajavati ako nešto ne ide onako kako ste zamislili i očekivali. Zajedno ćemo pronaći najbolje moguće rješenje.

 

Milivoj Magerl, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 30. 3. 2020. 11:18

Obavijest za roditelje i učenike

Za vas smo u "Kutku za roditelje" otvorili novu poveznicu "Stručna služba" na kojoj možete pratiti vijesti koje za vas objavljuje školska stručna služba.
Također, možete nas kontaktirati na e-mail:

irina.maljcov@skole.hr (pedagoginja) i

edita.ilijasevic@skole.hr (psihologinja).

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 30. 3. 2020. 10:09

Obavijest za knjižnicu

Dragi učenici, poštovani roditelji i ostali korisnici školske knjižnice,

Na web stranici naše školske knjižnice http://os-imestrovica-zg.skole.hr/skola/knjiznica možete pronaći  mrežne poveznice na lektire i digitalizirane knjige koje možete besplatno i legalno preuzeti, također i na edukativne portale.

Vaša knjižničarka Natalija Stajić

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 23. 3. 2020. 13:08

OBAVIJEST O NAČINIMA UČENJA I KANALIMA KOMUNIKACIJE TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU

Dragi učenici i roditelji,
obavještavamo vas o načinima učenja i komunikacije tijekom sljedećih tjedana.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 19. 3. 2020. 10:06

OBAVIJEST

OŠ IVANA MEŠTROVIĆA
ZAGREB, M. PUŠTEKA 1


Od danas započinjemo s virtualnom nastavom putem trećeg programa HRT-a (niži razredi), Sportske tv (viši razredi) i online. Za sve potrebne informacije obratite se razrednicima. Roditelji učenika petih razreda mogu zadužiti tablete prema sljedećem rasporedu:
5. a i 5. b u utorak 17. 3. od 16:00 do 18:00
5. c i 5. d u srijedu 18. 3 od 16:00 do 18:00.

Obavezno je donijeti korisničko ime i lozinku učenika iz sustava CARNET. Ako niste u mogućnosti doći u navedenom terminu, škola će naknadno odrediti dodatni termin. Učenici sedmih razreda tablete će zadužiti nakon što škola zaprimi sim kartice od tvrtke A1 te će biti pravovremeno obaviješteni.

Milivoj Magerl, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 16. 3. 2020. 11:03

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

U Hrvatskoj se zbog korona virusa na dva tjedna zatvaraju škole, vrtići i fakulteti.

Učenici će od ponedjeljka imati nastavu na daljinu. Učenici nižih razreda (od prvog do četvrtog) nastavu će pratiti putem“ Škole na Trećem“ koja će se emitirati na HRT-u 3. Učenici viših razreda (od petog do osmog) nastavu će imati online. Do ponedjeljka u 12 sati za učenike predmetne nastave biti će ustrojeni virtualni razredi u kojima će predmetni profesori objavljivati nastavne sadržaje. Svaki učenik moći će pristupiti virtualnom razredu sa svojim CARNet podatcima. Ukoliko je netko izgubio podatke može zatražiti nove na mail skola.osim@gmail.com

Učenici koji ne mogu biti zbrinuti kod kuće (a uključeni su u sustav produženog boravka) biti će zbrinuti u školi prema potrebi. Molimo da se to koristi samo u krajnjoj nuždi!

Za učenike petih i sedmih razreda biti će osigurani tableti koje će roditelji moći zadužiti po obavijesti tijekom slijedećeg tjedna. Napominjemo  da je kućno računalo bolji izbor od tableta i da su prioritet učenici koji nemaju kod kuće internet.

U školi su poduzete sve preventivne mjere i prema trenutačnim saznanjima nema nikakve sumnje na prisutnost korona virusa.

Hvala na razumijevanju.

O svim promjenama biti ćete pravodobno obaviješteni!

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 13. 3. 2020. 13:01
 


Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


 


Školska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec: STUDENI

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik studeni 2020.docx


TražilicaŠkolske novine


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju