preskoči na sadržaj
vijesti

Sudjelovanje na konferenciji

Konferencija Forum za škole – učiti za promjene, učiti za budućnost

 

I kad nastavna godina završi, naši učenici i učitelji i dalje su vrijedni.

„Forum za škole – učiti za promjene, učiti za budućnost“ naziv je konferencije Foruma za slobodu odgoja koja se održala 5. i 6. srpnja 2022. u Zagrebu. Našu školu i aktivnosti u međunarodnom projektu "Pokreni promjenu" (Start the change) gdje smo bili škola partner predstavili su učenici Josip Kovač i Lana Perša iz 6. a, Matija Dukić iz 7. d, bivša učenica Ema Kovačević te profesorice Aelita Jurak i Gordana Ljubas i pedagoginja Irina Maljcov.

Naša Ema uz znanstvenike dr. sc. Mladena Domazeta, dr. sc. Dejanu Bouillet, dr. sc. Teu Pavin Ivanec i Marija Bajkušu iz FSO-a bila je i sudionica prvoga panela: Inkluzivna, sretna, demokratska, održiva i suvremena škola – mogućnosti i izazovi. Forumova vizija škole je ona koja je podređena dobrobiti učenika, koja omogućava učenicima da ostvare svoje obrazovne ciljeve i da razviju svoje potencijale, odgaja ih za ljudsko dostojanstvo i jednakost svih ljudskih bića u svoj svojoj različitosti. To je škola koja usađuje dužnost suprotstavljanja zlu i nasilju te je mjesto slobode, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Upravo o tome bilo je riječi na panelu – koliko je takva škola moguća, koji su najveći izazovi i koji su načini ostvarivanja ovakve vizije škole.

U sesiji „Od potreba do pokretanja promjena“ naši su učenici i voditeljice projekta brojnim zainteresiranim učiteljima i stručnim suradnicima govorili o našim aktivnostima u projektu, kako se njihov glas u školi čuo, kako su unijeli promjene u školsko ozračje.

Od svih učitelja dobili su samo riječi pohvale, a vjerujemo kako će ih aktivnosti koje smo predstavili potaknuti na promjene i u njihovim školama.

Na Konferenciji su sudjelovale i učiteljice Helena Mađer i Petra Pajtak, također suradnice Foruma za slobodu odgoja.

Svi smo bili ponosni na naše učenike jer su na najbolji meštarski način predstavili naš projekt i našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irina Maljcov  datum: 7. 7. 2022. 17:08
» Arhiva naših vijesti    
 


 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


Školska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec: LIPANJ

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik lipanj 2022.docx


TražilicaŠkolske novine

Naši Meštri najbolji školski list u Hrvatskoj!

 

 

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2021./22.

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA 2021 2022 web.pdf


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju