preskoči na sadržaj
Događanja u šk. god. 2019./20.

Susret prvašića s književnicom Jadrankom Čunčić Bandov

U četvrtak, 17. listopada  2019. god. naše prvašiće posjetila je poznata književnica i umjetnica Jadranka Čunčić Bandov i održala je lutkarsku predstavu Šale, trice, zvrndalice.

Učenici su oduševljeno sudjelovali u ovoj interaktivnoj predstavi i dobrovoljno se maskirali u životinje, a recitacije i pjesme ove priznate autorice poznate su im iz čitanki te su željno iščekivali da je upoznaju.


Provjeri koje su nove knjige stigle u našu školsku knjižnicu u Mjesecu hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog 2019. god. 

Događanja u knjižnici u školskoj godini 2018./19.

Književni susret za učenike 5-tih razreda

 

U srijedu, 3. travnja 2019. god. gostovala je u našoj školi poznata književnica Sanja Pilić.

Ova simpatična  i danas najpopularnija spisateljica za djecu čije su knjige za slobodno čitanje najposuđivanije kao i lektirni naslovi  koji se s oduševljenjem čitaju.

Književnica  nas je osvojila svojom otvorenošću i spontanošću, odgovarala je na brojna pitanja učenika i šalila se s nama, a na kraju susreta padali su zajednički  selfiji.

Saznali smo kako je nastao naslov za lektirno djelo Mrvice iz dnevnog boravka da su to zapravo isječci iz života koji se većim djelom odvija u dnevnom boravku bilo stana, kuće, vrtića, škole… Zanimljivi ulomci iz života koji su većinom izmišljeni, ali u romanu tako stvarni i realni kao da su proživljeni. Čuli smo kako je to živjeti od pisanja priča, romana, kako se oblikuju likovi… tako je sat vremena druženja brzo prošlo.

Književnici želimo puno inspiracije da nam još dugo piše ovako lijepe priče i romane koji nam daju poticaj za čitanje.

 

Božićna bajka u knjižnici

Učenici prvih razreda su u adventsko vrijeme u knjižnici slušali Božićnu bajku, Nade Iveljić i  pogledali istoimeni crtani film.

 

Književni susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić 

 

U srijedu, 28. studenog 2018. god. održan je književni susret u sklopu nastave lektire 8. b razreda s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić. Učenici su pročitali i sa spisateljicom razgovarali o knjizi Moja neprijateljica Ana, ali i o problemu anoreksije među mladima. Susretu su prisustvovale učiteljica hrvatskoga jezika Kristina Dilica i knjižničarka Natalija Stajić, a u organizaciji Naklade Ljevak. 

 

Knjižnični odgoj i obrazovanje

 

Referentna zbirka

Učenici četvrtih razreda su u knjižnici imali nastavni sat na temu Referentne zbirke koju su koristili u knjižnici kroz upotrebu pravopisa i priručnika, a virtualnu priručnu zbirku upoznali su putem poveznice Izvori znanja na internetu. Surađivali su kroz timski rad, a pobjednička grupa osvojila je slatku nagradu.

Knjižnični odgoj i obrazovanje

 Korištenje enciklopedije, rječnika i leksikona

Učenicima trećih razreda je tijekom mjeseca listopada i studenog održan nastavni sat u školskoj knjižnici. Učenici su upoznali različite  načine pretraživanja na određenu temu, kroz kazalo encikopedije, autore su tražili u leksikonu te nepoznate riječi u rječniku. Na kraju sata znanje se vrednovalo kroz timsku igru asocijacije. 

preuzeto sa stranice koja koristi licencu za objavu

 

Knjižnični odgoj i obrazovanje 

Upoznavanje s radom školske knjižnice

Učenici prvih razreda su u Mjesecu hrvatske knjige, tijekom listopada upoznali školsku knjižnicu, dobili članske iskaznice, posudili slikovnice, a nakon čitanja priče Miš u knjižnici izradili su šarene straničnike.

Događanja u knjižnici u školskoj godini 2017./18.

 Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Mrežni katalozi

U mjesecu ožujku 2018. god. učenicima 7.b razreda održan je praktičan nastavni sat o Univerzalnoj decimalnoj kvalifikaciji


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Bajka i basna

U mjesecu ožujku 2018. god. učenici 2.a i 2.b razreda odslušali su nastavni sat na temu razlikovanje bajke i basne, prepoznali su karakterne osobine pozitivnih i negativnih likova u bajkama i opisali ljudske osobine u likovima životinja, stvari ili pojava te uočili pouku priče.  Sat je završio nagradnim kvizom uz timski rad.

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Referentna zbirka

U mjesecu ožujku 2018. god. učenici 4.b i 4.c razreda odslušali su nastavni sat na temu Referentna zbirka i naučili su imenovati što spada u referentnu zbirku i koristiti se njome uz  timski rad pretraživali su internetske izvore znanja i odgovarali na pitanja kroz kviz Kahoot.

 

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Korištenje enciklopedije

U mjesecu veljači 2018. god. učenici trećih razreda naučili su se koristiti enciklopedijama pomoću sadržaja i kazala, kroz skupni rad rješavali su zadatke, a na kraju je bila nagradna igra asocijacije ukojoj je najbolja grupa osvojila slatku nagradu.

 


Božićna bajka u knjižnici

Učenici prvih razreda su na dan prije Badnjaka 2017. god. u knjižnici škole slušali priču Nade Iveljić: Božićna bajka uz animaciju kroz vintage ilustracije koje dočaravaju ugođaj božićnih blagdana te prate događaje kroz priču.

Uz tihu božićnu glazbu, mirisne svijeće, počastili smo se božićnim keksima.

 


Knjižnični odgoj i obrazovanje: 

Predstavljanje školske knjižnice prvašićima

U mjesecu prosincu 2017. godine prvašići su prvi puta bili u posjeti našoj školskoj knjižnici i tom prilikom su upoznali pravila posudbe uz čitanje priče Miš u knjižnici.

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


 


Školska kuhinja

Raspored prehrane za mjesec: LIPANJ

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik lipanj 2022.docx


TražilicaŠkolske novine

Naši Meštri najbolji školski list u Hrvatskoj!

 

 

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2021./22.

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA 2021 2022 web.pdf


Poveznice

 

 

preskoči na navigaciju